Waterkoeler voor de bakkerij
Waterkoeler in inox, met een modulair systeem laat een capaciteitsvergroting toe
Capaciteit:
Vanaf 100 liter: afmetingen: 500 x 570 x 1350 mm, vermogen 0,37 kW
Tot 400 liter: afmetingen: 2210 x 570 x 1350 mm, vermogen 1,5 kW
- Geïsoleerd met plyurethaan
- Modulaire opbouw laat capaciteitsvergroting toe
- Waterleidingen in rvs AISI304
- Digitale temperatuurcontrole of analoge temperatuurcontrole
- Voorzien van purgeerkraan en afsluitkraan
- Druk inkomend water gelijk aan uitkomend water
- Minimum koeltemperatuur: 2ºC
- Koelgas R404A.
De waterkoeler kan geplaatst worden in combinatie met een waterdoseerder.
De deegtemperatuur is zeer belangrijk voor een goede broodbereiding.
Doorstroomkoeler
Afmetingen: 51 x 75 x 51 cm.
De waterleiding passeert voor ongeveer 50 m door dit gekoeld bad.
Vermogen 600 W (monofasig), 90l/H aan 1°C. (regelbaar)
———————————————————————————————————————————————————————————————–
Eenvoudige formule om de temperatuur te berekenen van het water dat moet worden toegevoged aan de deeg:
3 x t°Cdeeg – t°Cbloem – t°Comgeving = 3 x t°Cwater
Voorbeeld : indien men een deeg van 23°C wil maken in een bakkerij waar de omgevingstemperatuur 24°C is met een bloem van 30°C, dan moet men volgende berekening maken :
3 x 23 = 69°C
69°C – 24°C – 30°C = 15°C
15°C : 3 = 5°C
Men moet in dit voorbeeld dus water gebruiken van ongeveer 5°C
Bron: Classofoods
————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Temperatuur overzicht
Temperatuur |
atelier ……….20 ° C
|
bloem …….15 ° C
|
|
Totaal …………….35 ° C
|
|
Koel het water naar : 55 – 35 = 20 ° C
|
|
Opmerking : ga hier altijd uit van 55
|
Temperatuur van de atelier |
|||||||||||||
°C | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |
Temperatuur van de bloem
|
10 | 30 | 29 | 28 | 27 | 26 | 25 | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 |
11 | 29 | 28 | 27 | 26 | 25 | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | |
12 | 28 | 27 | 26 | 25 | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | |
13 | 27 | 26 | 25 | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | |
14 | 26 | 25 | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | |
15 | 25 | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | |
16 | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | |
17 | 23 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | |
18 | 22 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | |
19 | 21 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | |
20 | 20 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | |
21 | 19 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | |
22 | 18 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | 7 | |
23 | 17 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | 7 | 6 | |
24 | 16 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | 7 | 6 | 5 | |
25 | 15 | 14 | 13 | 12 | 11 | 10 | 9 | 8 | 7 | 6 | 5 | 4 |
Retrancher le nombre 3 du chiffre enregistré pour conduire un apprêt de longue ou de demi – longue durée.