Ringbuisoven Dekeghel , rotatief oven Dekeghel

Rotatief oven en ringbuisoven

Publireportage september 2004:

La P’tite Fournée klaar voor de toekomst met rotatief oven van nv Dekeghel

Tignee – Wat vier jaar geleden begon in een klein atelier achteraan de zaak van de schoonouders, is vandaag een gloednieuwe en moderne bakkerij aan de Voie De Saive 1 in Tignée, in de buurt van Blégny (provincie Luik), op een steenworp van waar het eens begon: La P’tite Fournée. Bakker Xavier Pennaertz en zijn vrouw Martine plaatsten bij wijze van spreken eerst alle machines en benodigdheden en trokken daarrond de muren op. Resultaat is een prachtige, ruime en ultramoderne bakkerij die bijzonder functioneel is, inclusief winkel, woonst, magazijn en ruime parking. Xavier en Martine zijn er ook (terecht) fier op. Hun zaak bloeit. En dit mede dankzij de verdubbeling van de capaciteit van de bestaande vloeroven en de nieuwste aanwinst: een rotatief oven.

“Gekocht bij Dekeghel”, vertelt Xavier. “Een juweeltje waarmee onze bakkunst nog extra in de verf kan gezet worden.”

Xavier en Martine zijn niet te vinden voor avontuurtjes. Vooraleer echt van start te gaan met een nieuwe bakkerij en zware investeringen te doen, draaiden ze eerst proef in een atelier acherin de zaak van de ouders van Martine. Het bleek een succes. En dus besloot het jonge koppel om echt van start te gaan op een nieuwe plaats, een beetje verderop. “Het mag gezegd worden. Het gaat goed met onze zaak. Maar we doen er ook iets voor. Wij bieden kwaliteit, een breed assortiment broden, gebak, baguetten, taarten, croissants, pistolets, sandwiches, noem maar op”, zegt Xavier. “La P’tite Fournée staat bekend om zijn artisanale producten. Alles is huisgemaakt. Op een ambachtelijke manier geproduceerd. Dagvers ook. We werken trouwens enkel met kwalitatieve
grondstoffen.”

Kwaliteit nog beter

La P’tite Fournée heeft een zeer uitgebreid cliënteel: van particulieren tot rusthuizen. “Dat vraagt een grote capaciteit. Ook van onze machines. En zeker van
onze ovens”, geeft Xavier Pennaertz aan. “De capaciteit van onze oude vloeroven, ook van de firma Dekeghel, hebben we laten verdubbelen. Van 6 naar 12 vierkante
meter. En we hebben bij dezelfde firma een rotatief oven gekocht. Omdat die onze capaciteit nog opdrijft en bovendien de kwaliteit van ons product nog verbetert.
Zo slaan we twee vliegen in één klap. Intussen werken we hier trouwens met acht mensen, ikzelf en mij echtgenote bijgeteld.” Xavier en Martine geraken niet
uitgepraat over de nieuwe rotatief oven van Dekeghel. “Die oven heeft onze stiel een stuk aangenamer gemaakt. En het resultaat is er naar”, beweren ze.

Gebruiksvriendelijk

“Een eerste groot voordeel van de hetelucht- rotatief oven is de zeer homogene baktemperatuur. Dat betekent dat het product op een kortere tijd kan worden gebakken. Daardoor zijn de korsten dunner, blijven de pistolets bijvoorbeeld krokanter, en is de kwaliteit er van gewoon veel beter. De oven is ook helemaal programmeerbaar: van nachtstart tot het hele bakproces. De opwarming kan daardoor een stuk sneller gebeuren dan bij een gewone oven. En bovendien worden menselijke fouten bijna uitgesloten. Een kijkvenster stelt je bovendien in staat om het hele proces binnenin op de voet te volgen. Bovendien is deze oven helemaal vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal, zuinig in verbruik, en makkelijk in het onderhoud. Hij geeft ook weinig warmte af. Dat alles samen maakt dat we veek veel tijd en geld besparen. En op termijn weegt die besparing ruim op tegen de investering die gepaard ging met de aankoop. Belangrijk is ook dat we kunnen rekenen op de 24 uur bijstand
van Dekeghel”, besluiten Xavier en Martine.